بالابر وینچی یکی از انواع بالابرها به شمار میرود که با استفاده از آن جابه جایی در بین طبقات راحت تر است. به صورت کلی بالابر وسیلهای است که با کمک موتور الکتریکی به راحتی افراد و وسایل را جابه جا میکند. بالابرها در گذشته کارکرد خیلی سادهای داشتند؛ اما زمانی که تکنولوژی آنها هم پیشرفته و به روز شد؛ مدلهای مختلفی از بالابر ایجاد شدند که در این مقاله شما را با بالابر وینچی آشنا می کنیم. پس با ما همراه شوید.
آشنایی با بالابر وینچی
بالابر وینچی مدلی از بالابر است که عملکرد آن با استفاده از زنجیر و نیروی برق میباشد. برای حرکت کابین این بالابر، از زنجیر و طناب فولادی استفاده میشود که به صورت معلق و با نیروی رانش به حرکت در میآید. بالابر وینچی تفاوت جالبی که با سایر بالابرها دارد این است که این نوع بالابر وزنه و قاب ندارد. از بالابر وینچی در فروشگاههای بزرگ و ساختمانهای مرتفع استفاده میشود؛ البته بالابر وینچی اگر برای وزنهای بالا نصب شود باید ظرفیت بیشتری را تحمل کند.
انواع بالابر وینچی
هر چند بالابر وینچی مدلی از انواع بالابر است اما خود آن هم به انواع مختلفی تقسیم میشود. بالابر وینچی فروشگاهی، همان طور که از نامش مشخص است برای جابه جایی افراد و وسایل در فروشگاه مورد استفاده قرار میگیرد، بالابر وینچی مانند بالابر ساختمانی برای جابه جایی افراد بیشتر کاربرد دارد و ظرفیت آنها متوسط است. از طرفی بالابر وینچی در صنعت هم کاربرد دارد، در کارخانههای بزرگ برای این که بتوانند، وسایل ثقیل را آسان تر جابه جا کنند از این مدل استفاده میکنند؛ چرا که موتور قدرتمند و قوی دارند و ظرفیتشان هم بالاتر است.
نحوه کارکرد بالابر وینچی
در بالابر وینچی مدت زمان ایستادن و ساکن بودن آن به سیستم ترمز بستگی دارد. سیستم ترمز به صورت لنت است و وظیفه دارد تا موتور را از انجام حرکت باز دارد. موتور بالابر وینچی معمولا روی زمین قرار گرفته و با توجه به باز و ظرفیت وسایل و افراد، با استفاده از یک قرقره در محور عمودی جابه جا میشود. برق بالابر وینچی معمولا تک فاز و سه فاز است. در این مدل بالابر با بهره گیری از گیربکس، گشتاور تولید شده از موتور را میتوان تقویت کرد تا کابین راحت تر جابه شود. در بالابر وینچی همانطور که گفته شد وزنه وجود نداشته اما سایر قطعات به شرح ذیل هستند:
- زنجیر یا سیم بکسل
- گیربکس
- جعبه نگهدارنده
- پایه
- موتور الکتریکی
- باکت و یل
- ریموت جهت کنترل از راه دور کارکرد بالابر
ویژگیهای فنی بالابر وینچی
- دارای تابلو فرمان و رله کنتاکتوری سازگار با کارکرد سیستم
- امکان طراحی برای مسیرهای زیاد
- استفاده کمتر از گیربکس
- برخورداری از سیستم تنظیم سرعت
- برخورداری از سنسور نوری برای شناسایی اجسام
- استفاده از برق تک فاز
نکات مهم فنی طراحی و نصب بالابر وینچی
برای این که بتوان از بالابر وینچی استفاده مناسب کرد باید پارامترهایی را در نظر داشت که عبارتند از:
- ظرفیت هر نفر به ازای 75 کیلوگرم
- ارتفاع مسیری طی شده کابین
- تعداد محل توقف شده کابین
- سرعت بالابر
- ابعاد چاه، کابین و موتور خانه
- سیستم کنترل ورود و خروج
- ولتاژ مناسب برق
- ترافیک بالابر
نصب بالابر وینچی
هر چند کارکرد این مدل بالابر تا حد زیادی به نیروی رانش بستگی دارد؛ اما نصب آن قدرها هم ساده نیست و باید توسط افراد متخصص انجام شود. برای نصب بالابر وینچی نخست محل نصب باید بررسی شود و ابعاد و فضای آن اندازه گیری گردد و پس از آن حداکثر وزنی که بالابر در آن ساختمان باید جابه جا کند برآورد شده و سپس با توجه به ارتفاع محل و موقعیت طبقات، بالابر و کابین آن طراحی شود.
نکات استفاده از بالابر وینچی
- پایههای بالابر محکم و مستحکم باشد.
- در زمان استفاده از بالابر وینچی وسیله یا فردی زیر آن نباشد
- از بالابر بیشتر از حد مجاز آن استفاده نشود
- موقعیت آب و هوایی برای بالابر وینچی نصب شده در فضای آزاد در نظر گرفته شود.
- از افراد با تجربه برای کنترل و بررسی بالابر بهره گرفته شود
خرید و قیمت بالابر وینچی
هر بالابری با توجه به کارایی که دارد از نظر قیمت متفاوت است. از طرفی تجهیزات بالابرها هم در قیمت آنها نقش دارند. بیشتر بالابرهای موجود در کشور وارداتی هستند و قیمت و هزینه آنها بر حسب نرخ ارز است. از این رو همیشه نمیتوان یک قیمت مشخص را برای بالابر در نظر داشت، نوسانات بازار در قیمت گذاری آن هم تاثیر زیادی دارد. ضمنا نکتهای که برای خرید بالابر وینچی مهم است؛ شرکت ارائه دهنده خدمات آن میباشد، بعضی از شرکتها هزینه فروش و خدمات نصب و قیمت تمام شده را یک جا حساب میکنند. از این رو اگر قصد دارید برای ساختمانی بالابر تهیه کنید حتما با کارشناس شرکت مد نظر مشورت نمایید. از طرفی علاوه بر هزینه خرید، باید مبالغی را هم برای سرویس و نگهداری بالابر در نظر داشته باشید.